SIM Only reclame | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is soms ook goedkoop! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goedwerkende luxe telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de bekende “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een mobiele telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je per jaar betaalt redelijk minder veel zullen zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een internet en mobiel bellen abonnement koopt voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas starten bij €28. Je bespaart al gauw een hoop geld op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only abonnement

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met een telefoon betaal je je jaarlijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone regelen dat je na de looptijd je toestel voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only reclame

Door het hebben van een SIM Only abonnement, investeer je minder in kosten. Een aantal klanten betalen vaak meer voor het toestel bij hun belcontract, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een telefonie abonnement is dat je als koper zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een contract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral slim voor de consument die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only reclame – Simlockvrije telefoon

SIM Only reclame – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only reclame
sim only onbeperkt bellen en internet

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is in de meeste gevallen voldoende om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere internetbundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only reclame

 

Scroll to top