20gb SIM Only | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon kan betaalbaar zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goede mobiele telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te hebben is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement is een contract voor telefonie waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je jaarlijks betaalt veel minder zullen worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een abonnement zonder smartphone koopt voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas starten bij €30achtentwintig euro. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only tele2

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de smartphone. Bij een standaard telefoon met abonnement betaal je je periodieke kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon zorgen ervoor dat je na de duur van je contract je smartphone helemaal hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: 20gb SIM Only

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, geef je minder aan vaste lasten. De meeste bellers betalen meestal meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een SIM Only abonnement is dat je als afnemer zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige smartphone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral slim voor de afnemer die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een telecomcontract in vele gevallen goedkoper is.

20gb SIM Only – Simlockvrije telefoon

20gb SIM Only – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: 20gb SIM Only
sim only t mobile

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telecomabonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is over het algemeen voldoende om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe internet en mobiel bellen abonnement een grotere MB bundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. 20gb SIM Only

 

Scroll to top